Genel görüş yorumlarınız ve önerileriniz nelerdir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hll00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hll00

Müşteri
Selam; 14. Günündeler sıcaklığı ve nemi stabil tutmaya çalışıyorum fakat boyları uzuyor ama yaprak gelişmiyor. Kullandığım toprak narenciye için tavsiye edilen, görsele ekledim. İçerisinde %30 seviyede perlit %3 seviyede kırmızı toprak ve %3 organik katı gübre var. Aydınlatma ve saksı arasında 50 cm var, Sebebini ve çözümünü yazar mısınız? Lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_2664.webp
    IMG_2664.webp
    754.8 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_2662.webp
    IMG_2662.webp
    995 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_2651.webp
    IMG_2651.webp
    252.2 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2653.webp
    IMG_2653.webp
    1 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2652.webp
    IMG_2652.webp
    849.7 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2654.webp
    IMG_2654.webp
    616.2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Çözüm
Sıkıntın ışık yetersizliği. Bitkilerin o yüzden boya gidiyor. Lambaların ile bitkilerin mesafesini 1 karış yap ve saksıların hepsini lambaların altına diz, yaklaştır. O lambalar ile hasata kadar gidemezsin bu şekilde, bunu unutma. Toprağında da düşük ph ve az oranda büyümeyi destekleyen gübreler var bu bitki için. Şimdilik lambaları yaklaştır ve saksıları diz. Bitkileri tam lambaların altına koy. 5 gün sonra tekrar resim at. Toparladıktan sonra gübre takviyesine başlayacağız. Dallardaki desteği de kaldır. Bırak kendi başlarına güçlensinler.
aydınlatma ile arasında 30 cm varken her şey yolundaydı. Bugün hava diğer günlere oranla 11° daha sıcaktı, işten çıkıp bitkilerin yanına geldiğimde bu manzarayı gördüm. Aydınlatma ile arasını 40 cm çıkardım kabin içi sıcaklığı düşürdüm. Nem dengesini stabil hale getirdim. Yaprakların düzelmesi için ek takviye veyahut başka bir yol var mıdır? Ve kızlarım yaşar mı?

Ekli dosyalar

• IMG_2926.webp
    IMG_2926.webp
    714.4 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2927.webp
    IMG_2927.webp
    454.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2929.webp
    IMG_2929.webp
    738.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2930.webp
    IMG_2930.webp
    839 KB · Görüntüleme: 13
Dostum en son ne zaman su verdin ? Çeşme suyu mu verdin ? Çeşme suyu verdiysen suyu dinlendirdin mi ? Gübre verdiysen en son ne kadar verdin ? Toprağının ppm değerini biliyormusun veya ph ?

2 gün önce 24 saat dinlendirdiğim 5lt suyu sabah kabini aktif etmeden 6,5 ph ayarlayıp yarasa gübresini 800ppm dengeledikten sonra saksının altından çıkacak kadar 1 er lt verdim. Akabinde saksıdan çıkan suyun ph değeri 6,7 iken ppm değeri ise 850 idi.

Peki sadece yarasa gübresi mi kullandın ? Başka gübreler de ekledin mi karışımına ? Yosun gibi ? Daha önce hiç yosun veya başka bir potasyum kaynağı verdin mi bitkine ?

sadece yarasa verdim. Daha önce yosun vermedim. Ancak geçtiğimiz haftalarda azot ve fosfor takviyesi yaptım suda çözerek o zaman 500ml su veriyordum her bir saksıya. Her bir saksı için 2gr azot 1gr fosfor çözüyordum. Yanı sıra yine organik olan potasyum gübresi vermiştim. Ancak onu da en son 22 gün önce verdim.

Şu anda bitkin potasyum + magnezyum sıkıntısı çekiyor. Az olduğu için onlar böyle oluyor. Magnezyum takviyesi yap bir dahakine. Ayrıca profesörün hazırladığı organik gübreleri incele. Haftalık olarak değişiyor istekleri, ona göre bir karışım yapmalısın. Sadece tek bir noktaya yönelmemelisin. İşin inceliği burada.

Magnezyum takviyesi için 1 litre suya 1 çay kaşığı epsom tuzu dök, ayrıca aynı karışıma da biraz yosun gübresi ekle. Unutma potasyum olmadan diğer gübreler de tam olarak çalışamaz. Potasyum eksikliği yüzünden yaprakların kıvrılmış. Çiçeklenme döneminde daha çok ihtiyaçları oluyor bitki büyük olduğu ve besini taşıması için. Potasyum besin taşıyıcısıdır.

@Yeşil Elmas hocam birşey sorucam. Şimdi arkadaşın sömeklerin görüntüsü biraz böyle etli basık duruyor top gibi. Bunun sebebi lamba yakın büyütmesi mi ? Yoksa gübre sorunundan mı bu ?

@Yeşil Elmas hocam birşey sorucam. Şimdi arkadaşın sömeklerin görüntüsü biraz böyle etli basık duruyor top gibi. Bunun sebebi lamba yakın büyütmesi mi ? Yoksa gübre sorunundan mı bu ?
Evet dostum lambanın yakın olması. Buna kompakt yetiştirme denir. Aşağıdaki bitki hedeflenir. Lamba yakın tutulur ve bitki eğitimle yayılarak alana düşen enerjiyi eşit almasını sağlayarak yetiştirme yapılır.
1cc354ba338630af160f71605ae05a0ff72933e0_2_375x500.webp

çoğu yandı ama yine de bir kaçını kurtardık. Yavaş yavaş norm formuna dönüyor gibi. Forum da ki başlıkları ve içerikleri dikkatlice okuyun arkadaşlar. Ölçülere dikkat edin, bu hataları yapmamış olursunuz en azından.

Ekli dosyalar

• IMG_3012.webp
    IMG_3012.webp
    508.1 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_3014.webp
    IMG_3014.webp
    895.6 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_3011.webp
    IMG_3011.webp
    417.2 KB · Görüntüleme: 7

Son konular

Geri