Genel görüş yorumlarınız ve önerileriniz nelerdir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hll00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hll00

Müşteri
Selam; 14. Günündeler sıcaklığı ve nemi stabil tutmaya çalışıyorum fakat boyları uzuyor ama yaprak gelişmiyor. Kullandığım toprak narenciye için tavsiye edilen, görsele ekledim. İçerisinde %30 seviyede perlit %3 seviyede kırmızı toprak ve %3 organik katı gübre var. Aydınlatma ve saksı arasında 50 cm var, Sebebini ve çözümünü yazar mısınız? Lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_2664.webp
    IMG_2664.webp
    754.8 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_2662.webp
    IMG_2662.webp
    995 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_2651.webp
    IMG_2651.webp
    252.2 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2653.webp
    IMG_2653.webp
    1 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2652.webp
    IMG_2652.webp
    849.7 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2654.webp
    IMG_2654.webp
    616.2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Çözüm
Sıkıntın ışık yetersizliği. Bitkilerin o yüzden boya gidiyor. Lambaların ile bitkilerin mesafesini 1 karış yap ve saksıların hepsini lambaların altına diz, yaklaştır. O lambalar ile hasata kadar gidemezsin bu şekilde, bunu unutma. Toprağında da düşük ph ve az oranda büyümeyi destekleyen gübreler var bu bitki için. Şimdilik lambaları yaklaştır ve saksıları diz. Bitkileri tam lambaların altına koy. 5 gün sonra tekrar resim at. Toparladıktan sonra gübre takviyesine başlayacağız. Dallardaki desteği de kaldır. Bırak kendi başlarına güçlensinler.
açıklayıcı ve detaylı olmuş bir sonrakinde bu hatalara dikkat etmem konusunu anladım. Eğitim konusun da biraz daha detaya ihtiyacım var ne kadar kesmem gerekiyor yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Bilgilendirme amaçlı öncelikle bu bitkiler üzerinden şunu söyleyim, bu bir risk unutma. Bizlerin görevi bu bitkiye hatasız bir 75 gün geçirmemiz. Sen bu noktada geridesin, eğitim vermen mümkün (verirsen iyi olur), ancak verdiğin bütün eğitimler stres ağırlıklı eğitimler yani bitkiye normalden fazla stres yüklüyor.(Senin bitkilerin zaten stresli) Bu da şu anda geriden gelen bu bitkilerin için bir risk olacak. Nasıl bir risk dersen; süreyi biraz daha uzatabilir veya cinsiyetlerinde değişime sebep olabilir.(Eğer eğitimi yapacaksan bunları göze almalısın ki zaten bitkilerin bir stres yaşadı yaşam döngülerinin ilk zamanında, bu artı yük ağır gelebilir. O yüzden uyarıyorum.) Bu şekilde de bırakabilirsin, ben hiç eğitimsiz yapılan yetiştirmelere karşı olduğum için bunu söylüyorum ancak bu riski alacak olan kişi sensin, ben değilim.

Bitkilerine uygulayabileceğin en hafif eğitim şu anda kafalarını kesmek olur. Bu onlar için uygun olur. Kafalarını aşağıdaki görseldeki gibi kestikten sonra uzayan iç dalları ip ile saksıda birbirinden ayıracaksın gün geçtikçe ancak bize buraya görsel atarsan yine yardımcı oluruz.

Görselleri iyi incele, sadece ana dalın en üst kısmını keseceksin, iç sömek dallarını ellemeyeceksin, unutma.

Ekli dosyalar

• topping-cannabispflanze-113.webp
    topping-cannabispflanze-113.webp
    107.5 KB · Görüntüleme: 6
  • poda-apical.jpg.webp
    poda-apical.jpg.webp
    806.6 KB · Görüntüleme: 6
  • Cannabis_plant_after_topping_JPG.webp
    Cannabis_plant_after_topping_JPG.webp
    332.8 KB · Görüntüleme: 6
Eğitim verildi bu sabah

Ekli dosyalar

• IMG_2813.webp
    IMG_2813.webp
    149.8 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2814.webp
    IMG_2814.webp
    141.3 KB · Görüntüleme: 10
Resimlerden anlayamadım ama umarım doğru yapmışsındır. Bu arada kızların cinsiyette göstermiş

Evet hocam, aslında cinsiyetlerini gösterir açılı çektim görselleri. Anlatımınızın aynısını uyguladım, her şey yolunda ilerleyen günlerde yeni görseller ile tekrar direktiflerinizi alacağım. Bu sıralar yarasa gübresine başlamam uygun mudur?

Evet hocam, aslında cinsiyetlerini gösterir açılı çektim görselleri. Anlatımınızın aynısını uyguladım, her şey yolunda ilerleyen günlerde yeni görseller ile tekrar direktiflerinizi alacağım. Bu sıralar yarasa gübresine başlamam uygun mudur?
Full organik gübre yolunda ilerliyorsan, Profesör X’in yeni paylaştığı konuya göz atmalısın.

Enodin haklı bu konuda, sana direk profesör'ün yazdığı kaynağa bakmanı öneririm. Ondan daha ayrıntılı, detaylı veya doğru bilgi veremem bu konuda sana

39. Gündeyiz hocamızın önerisiyle aydınlatmayı (7 gün önce) güncelledim. Çiçeklenme dönemine başladı. Şu aşamada görünüm itibarıyla tavsiyeleriniz nelerdir?

Ekli dosyalar

• IMG_2871.webp
    IMG_2871.webp
    690.5 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2874.webp
    IMG_2874.webp
    517.7 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2875.webp
    IMG_2875.webp
    754.6 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2877.webp
    IMG_2877.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 19
Mesela, CO2 desteğin var mı? Outdoor yetiştiricilikte böyle bir ihtiyaç olmuyor, o yüzden verim daha düşük oluyor. Outdoor’a yakın verim almak için CO2 desteği yapabilirsin. Neyse ki, ben en erişilebilir taktiği geçen yazmıştım. Şarap seviyorsan birebir; kesinlikle göz atmanı istiyorum, her türlü. https://yesilelmasforum.com/index.php?threads/sarapcilar-icin-co2-yapimi.101/
Şeker ve Maya suya karistirsa acaba yeterli olmazmi ..bende indoor hiç yapmadım yapan yıllarca bir arkadaşım vardı o öyle yapıyordu

39. Gündeyiz hocamızın önerisiyle aydınlatmayı (7 gün önce) güncelledim. Çiçeklenme dönemine başladı. Şu aşamada görünüm itibarıyla tavsiyeleriniz nelerdir?
Kanka eğitimi güzel vermisin helal olsun kırmadan devam etmisin ışık olarak ne kullanıyorsun lümen ölçümü yaptın mı telefona lümen ölçümü indirip bir ölçsene ..düşen PDF değeri ne ..nem orani ne sıcaklık vs bu ayrıntılar da en az toprak kadar önemli ..eline sağlık güzel ilerliyorsun ..

Teşekkürler dostum, torch kullanıyorum 47w 5000lm 16 adet her saksıya 2 adet olarak ayarladım. Lm ölçere düşen değer 15000 olarak görünüyor uygulamadan bilgim yoktu onu da indirip değerleri tekrar yazacağım dostum, nem oranı 30-40 arasında, sıcaklık 27° 30° arasında, merak ettiğim ayrıca bir konu aydınlatma ile çiçeğin uç noktası hasata kadar 25-30 cm arasında mı? olacak.

• Beğen
Tepkiler: los
Teşekkürler dostum, torch kullanıyorum 47w 5000lm 16 adet her saksıya 2 adet olarak ayarladım. Lm ölçere düşen değer 15000 olarak görünüyor uygulamadan bilgim yoktu onu da indirip değerleri tekrar yazacağım dostum, nem oranı 30-40 arasında, sıcaklık 27° 30° arasında, merak ettiğim ayrıca bir konu aydınlatma ile çiçeğin uç noktası hasata kadar 25-30 cm arasında mı? olacak.
Bu konulara profesör hakim ..illa cevab verir ..bire bir herkesle ilgileniyor..zaten 16 tane lambaya vereceğin paraylada yxo kralını alirdin ne gerek vardı..ama yinede iyi yapmışsin 16 beyaz desek ..en az bir 20 tane sarı lazım sana hesapi sen yap kanka ..4-5 bin arası para vermisin ....yapacak birşey yok artık evde kullanırsın o lambaları duy takımıni falanda saymıyorum.. personel olan duy falan neyse olan olmuş ..500 wt yaptığın masrafla yxo lamba rahatlıkla gelirdi ..benim indoorda hiç tecrübem yok ..inan bana şanslı emin ellerdesin şimdilik öyle görünüyor..güzel yetistirmisin ..ilkin günahını olmaz ..iyi growlar

Çok az gelişiyorlar dostum yani olması gerekenden çok daha ufaklar. Sebebi tabi tek değil birçok. Toprak, ışık birleştiği için sonuçlar şu anda bu şekilde. Tabi yine ilk attığına göre biraz toparladılar, o şekilde kalsalar bunu da yapamayacaklardı ancak bu istediğimiz bir sonuç değil. Şimdi yapmamız gereken adımlar bu bitkileri güçlendirmek, elimizden geldiğince. Toparlanma yapıldı.

Güçlendirme için şimdi yapman gereken ise saksıyı 3-4 litre daha önce ölçtüğün bir su ile sulaman ve saksıdan akan suyun değerlerini ölçmen. Ona göre topraktaki eksikleri öğrenip ona göre güçlenmesi için bitkinin müdahale edebiliriz ama tabi bu yine de mükemmel gelişmeler yaratmayacak. En baştan kötü bir yol aldığın için.

Şu aşamada PH ve TDS ölçer lazım, topraktan çıkan verileri öğrenebilmemiz için. Bunu yap ve sonuçları burada paylaş lütfen

Hocam, 6.5ph olarak ayarladığım suya, yarasa gübresi ilave edip 300ppm seviyesine getirdim, sulama sonrası saksı altından çıkan suda ph değeri 6,8 çıktı tds ile ölçtüğümde ise 662ppm olarak bi sonuç elde ettim

Hocam, 6.5ph olarak ayarladığım suya, yarasa gübresi ilave edip 300ppm seviyesine getirdim, sulama sonrası saksı altından çıkan suda ph değeri 6,8 çıktı tds ile ölçtüğümde ise 662ppm olarak bi sonuç elde ettim

Şu anda 5. veya 6. haftadasın. Buna göre senin vermen gereken ppm oranı 300 değil, 700-800. Haftalık ppm oranlarını buradan öğrenebilirsin. Onun dışında bu hareketin topraktaki ph'ı düşürdü, tahminen 7 veya üstüydü. PPM'i düşürme, yükselt. 700-800 oranlar iyi ve bir dahakine yine ph, ppm ölç. Bu sefer su miktarını arttır yani şimdi 2 veya 3 litre ile alttan su aktı ise, bir dahakine daha fazla suyla, 6,5 ph'lı bir su ile ve 800 ppm ile sula ve aşağıdan çıkan suyunda buna yakın olmasını sağla

Son düzenleme:
konuyu bu şekilde takip ediyorum hocam teşekkürler.

Tamam dostum gelişmeleri yine paylaş, böyle böyle doğru yolu öğreneceksin, sorun yok. Yaptığımız hatalar sayesinde öğreniyoruz. Bir çok aşamayı atlattın ve bu konuları bir gün okuyacak olan yetiştiriciler için de güzel bir deneyim olacak bu hatalar

Snoop Dogg GIF by BuzzFeed

bu hatalar

Son konular

Geri