Outdoor Jungle Lava,Weeding Cake,Apple Fritter

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zai

Müşteri
Ortalama güneş süresi 10 ile 12 saat arası
Toprak: %40 Coco %30 torf %10 Solucan Gübresi %20 Perlit ile Ponza Taşı
Gübreler: Gübretaş UAN 32 , Humas , Micro , Forceful amino , Amino Asit , 20.20.20 , MKP ve başlangıç gübresi olarak Aptus Startbooster
Saksı: 11 Litre Kumaş Saksı

Gübreleri 2 senedir kullanmaktayım ama photo bitkilerde kullandım auto genetik bitkilerde çok daha dikkatli olmam gerektiginin farkındayım umarım güzel sonuc alabilirim tohumları 24 saat suda beklettikten sonra saksıya bugün aldım şuanda hava soguk ve yagmurlu geçiyor dam altında yağmur almayan bir noktada duruyorlar ve yeni doğduklarında da bir kaç gün burada tutmayı düşünüyorum burada ortalama 2 ile 4 arası bir güneş alabilirler sadece sonra yerlerini değiştrip bol güneş alan yere almayı düşünüyorum sadece aklımda olan daha önce pek saksıda bitki yetiştirmedim genellikle bahçede direkt olarak toprakda yetişitrme yaptım saksıda lst eğitimini nasıl yapıcam çok küçük bir alan geliyor bana

Ekli dosyalar

• day.webp
    day.webp
    384.9 KB · Görüntüleme: 13
Dostum biliyorsun fideleri direk güneş altına önermiyoruz. Güneş çok güçlü, fideler henüz 1 haftalık iken o gücü ne yazık ki işleyemiyor o yüzden de kötü etkiler oluyor. Fideyi tek 1 lamba altında en azından 1 hafta güçlendirip, öyle atarsan güneşe sonuçlar çok daha güzel olacak.

LST içinde 10. gün en ideali ama bu çok güçlü fiden varsa, yoksa 12-14 günde başlayabilirsin. Ekim yaptığın genetikler güçlü ancak weeding cake kafa kesmeyi kaldırmaz. Hasatı düşer, ötekilerin istersen kafalarını kesip, 2 dal veya daha çok yapabilirsin.

Ustam gönül isterdi ki lamba altında dedigini yapabileyim ama ne yazikki müsait bir yerim yok onu yapabilmem için mecburiyetten dışarda bir şekilde büyütebilmem lazım o yüzden ne kadar az güneşten koruyabilirsem o kadar kardır diyerek böyle bir çözüm düşündüm ortadaki jungle lava ona eminimde diğerlerinden hangisi weeding cake onu bilmiyorum ama jungle lavaya gidişata göre 4. katta kelle alma yapabilirim sende yap diyorsan

Dostum burada attığın resimlerden anlayamadım, ben yeni baş veriler falan sandım. Atarsan resmi bir bakarız

• Beğen
Tepkiler: Zai
Doğsunlar günlüğe devam ederiz ustam daha bugün ekimi gerçekleştirdim yarın umarım merhaba diyecek kızlarım öyle umuyorum :)

Ustam 2 saksıdaki tohumlar köklenmiş sol 1 deki ufaktan 1 cm civarı boy bile atmış ortadaki topraktan kafayı çıkarmıs ama en sondaki henüz köklenmemiş nedenini bakmak için topraga baktıgımda herhangi bir köklenme göremedim tohumu alıp baktıgımda tohum inceden çatlamıştı sadece aynı şekilde kıçı üste gelicek şekilde topraga koydum üstünü ufaktan serpip hafif sulama yaptım herhalde oda yakın bir zamanda köklenecektir kabuklarını attıklarında fotograflarla günlüge baslıyacagız suanda 1. gün olarak kayıda geçmek mi lazım yoksa kabugu atınca mı geçmek lazım

Son düzenleme:
Topraktan başı çıkarttığı gün dostum artık 1. gündür. O şekilde başla ve takip edelim çünkü lamba olmadığı için boya gidecekler. Ona çok izin vermeyelim, güçlü fideler olsun. Bunun da yolu takip etmekten geçiyor

• Beğen
Şuanda bu iki kızımız topraktan kendini gösterdi toprak kuruydu saksı başına 50ml civarı su verdim köklendirici ile birlikte

Ekli dosyalar

• ee.webp
    ee.webp
    424.9 KB · Görüntüleme: 8
  • eee.webp
    eee.webp
    421.2 KB · Görüntüleme: 8
Tamam üzerlerini çok açma, hatta hiç açma. İçerideki ortam bozulmasın. Bugünü 1. gün sayabilirsin tam kafalar çıkınca ama işte nemi yüksek tut bunun için de kapat üstlerini

• Beğen
Şuanda üstlerinde Pet şişeler mevcut pet şişe içi su damlacıklarıyla dolu ustam bu şekilde sabit bırakıyorum taki asıl yapraklarını açana kadar

Evet dostum böyle bırak ama işte takip et yine de. Mesela tohum kabuğu kafada kalırsa, nazikçe müdahale et ve aç. Böylelikle gün kaybı yaşamazsın. Takipte kal, hemen alma ama bir şans ver ona.

Kabuğu aldıktan sonraki günler dediğim gibi boy ve yaprak gelişimini takip edeceğiz. Ona göre müdahale yapacağız

• Beğen
Evet dostum böyle bırak ama işte takip et yine de. Mesela tohum kabuğu kafada kalırsa, nazikçe müdahale et ve aç. Böylelikle gün kaybı yaşamazsın. Takipte kal, hemen alma ama bir şans ver ona.

Kabuğu aldıktan sonraki günler dediğim gibi boy ve yaprak gelişimini takip edeceğiz. Ona göre müdahale yapacağız
Tamamdır ustam teşekkür ederim

ilk 2 fotograftakiler 2.gününde kızlarımız jungle lava ana yapraklarını gösterdi diğer kızımızın kabugunu kendi atmayınca ben aldım son fotodaki kızımız ise bugün dogdu birazcık geç doğum oldu

Ekli dosyalar

• day2.webp
    day2.webp
    423.2 KB · Görüntüleme: 6
  • day2jungle.webp
    day2jungle.webp
    541.4 KB · Görüntüleme: 6
  • day1.webp
    day1.webp
    474.1 KB · Görüntüleme: 6
1.ci ve 2.ci bitki 3.gününde 3.cü bitki ise 2.ci gününde 1.ci bitki jungle lavada birşey fark ettim bugün kızımız 3 yapraklı doğmuş ilk kez karsılasıyorum böyle birşey ile garip geldi ama hosumada gitti :)

Ekli dosyalar

• IMG_20250707_154308.webp
    IMG_20250707_154308.webp
    306.8 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20250707_150243.webp
    IMG_20250707_150243.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20250707_150307.webp
    IMG_20250707_150307.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Takip edelim bakalım o durumu. Mutasyonlar olabiliyor bazen dostum. Bakalım ne olacak

• Beğen
4.gün kızlarımın gelişimi yavaş gibi gözüküyor gördügüm kadarıyla sadece boy atmış 3. bitki ise daha yeni yapraklarını açtıgı için fotosunu çekmedim kafamdaki soru gelişimi yavaşlatan güneş mi daha gölge bir yere mi alayım kızları yoksa artık güneşi daha fazlamı istiyor

Ekli dosyalar

• day 4 jungle.webp
    day 4 jungle.webp
    287.2 KB · Görüntüleme: 6
  • day 4.webp
    day 4.webp
    310.3 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Tamam nemini takip et, bu günleri atlatsın bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak

• Beğen
6.cı gün bu sıralar pek yanlarına gidemiyorum kızların jungle lavanın fotosunu çekebildim sadece hızlı bir şekilde gelişimleri hızlanmaya başladı yavaş yavaş topragı biraz havalandırdıktan sonra galiba topragı biraz fazla sığ koymusum saksılara düzeltince kendilerine geldiler gibi 3 gün kaybım var ve yeni gelen yaprak sürgünüde 3 yapraklı gelmeye devam ediyor keyifli bir bitki olucak gibi bu jungle lava :)

Ekli dosyalar

• IMG_20250712_092516.webp
    IMG_20250712_092516.webp
    391.7 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Son konular

Geri