Bu normal mi?

Cayır, cayır güneşe koyma, serin bir noktaya koy. Güneş alsın ama uzun süre değil ve petin içinde nem oluşmasını bekle. Eğer nem oluştuysa tohumun baş verecektir. Baş verdikten sonra konumunu değiştirirsin.
Bu aşamadayken her gün su vermem gerekiyor mu?. Çok kaybım var. 15 adet attım. Sadece biri baş verdi. Diğerleri Bir haftadır saksıda. Birini açtım kontrol ettim. Sadece tohum çatlamış. Ve olduğu gibi kalmış. Gelişmiyor.

Bu aşamadayken her gün su vermem gerekiyor mu?. Çok kaybım var. 15 adet attım. Sadece biri baş verdi. Diğerleri Bir haftadır saksıda. Birini açtım kontrol ettim. Sadece tohum çatlamış. Ve olduğu gibi kalmış. Gelişmiyor.

Hayır gerekmez, üzerini kapat ve plastiğin içerisindeki nem durumunu kontrol et. Su damlacıkları varsa petin içerisinde demektir ki nem yüksek, bu durumda tekrar su eklemesi yapmana gerek yok. Ancak azalma varsa , yapman doğru olur.

Patlamayanları çok derine gömmediysen, baş verirler. Bir aç bir tanesini ve durumuna bak lütfen, ne aşamadalar. Ona göre hareket edebiliriz

Yaklaşık bir haftadır durum böyle. Gelişmiyor. Patlamış ama. Taze gibi görünüyor? Ne yapmam gerekiyor

Ekli dosyalar

• IMG_20250806_183302.webp
    IMG_20250806_183302.webp
    176.9 KB · Görüntüleme: 1
1 haftadır eğer bu şekilde ise çürüme başlamıştır. Şu anda hala yaşayıp, yaşamadıklarını öğrenebilmek için yapabileceğin 2 yol var.

1. Buraya tıklayıp görebilirsin
2. Derin bir tabağın alt kısmına kağıt havlu koy ve hafif ıslat. Daha sonra tohumları üstüne koy ve tekrar kağıt havlu ile ıslat, üstünü kapattığın kağıt havluyu. Sonra streç bir folyo ile üzerini kapat koyduğun tabağın ve streç folyoya delik aç 5 tane toplu iğne ile. Daha sonra bu tabağı karanlık ve sıcak bir yere koy. Eğer hala canlılarsa gelişim gösterirler ama çürümüşler ise ki 7 gündür bu şekildeler diyorsun, olmayabilir. Resimdeki kök hala çürümemiş. Bir dene, sonuçları burada paylaşırsın.

1 haftadır eğer bu şekilde ise çürüme başlamıştır. Şu anda hala yaşayıp, yaşamadıklarını öğrenebilmek için yapabileceğin 2 yol var.

2. Derin bir tabağın alt kısmına kağıt havlu koy ve hafif ıslat. Daha sonra tohumları üstüne koy ve tekrar kağıt havlu ile ıslat, üstünü kapattığın kağıt havluyu. Sonra streç bir folyo ile üzerini kapat koyduğun tabağın ve streç folyoya delik aç 5 tane toplu iğne ile. Daha sonra bu tabağı karanlık ve sıcak bir yere koy. Eğer hala canlılarsa gelişim gösterirler ama çürümüşler ise ki 7 gündür bu şekildeler diyorsun, olmayabilir. Resimdeki kök hala çürümemiş. Bir dene, sonuçları burada paylaşırsın.
Teşekkür ederim. Değerli bilgileriniz için

2. Yolu yaptım. Kaç gün bu şekilde kalması gerekir

Kökleri takip et, gelişme var mı yok mu ? Bu aşamada yaşayıp , yaşamadıklarını bilmiyoruz. 24 saat bekle sonra bir kontrol et

Son konular

Geri