Bu normal mi?

BobMarley

Yeni Üye
Kızımız iki günlük. Gövde yeşil, yapraklar sarı biraz bitkin duruyor ve zayıf

Ekli dosyalar

• IMG-20250804-WA0010.webp
    IMG-20250804-WA0010.webp
    265.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20250804-WA0009.webp
    IMG-20250804-WA0009.webp
    213 KB · Görüntüleme: 10
Tabi onun da etkisi olma ihtimali var. Üzerini de ekstra kapattığın için, içerideki ısı çok aşırı yükselmiş ve bu çürümeye sebep olmuş olabilir. Bu tip durumlarda tam güneşin altına bırakmak sağlıklı değil küçük fideler için. Güneşin enerjisini kaldıramazlar, bir de üstünü kapattığınız zaman ve kapattığınız şeyde de delik olmaz ise havalandırma için, bu şekilde çürüme olabilir. Pet şişeye birkaç delik aç ve gölgede beklet. Eğer sorun topraktaki ağır gübre değilse bu hareketten sonra biraz toparlamaya çalışır kendini

Tabi onun da etkisi olma ihtimali var. Üzerini de ekstra kapattığın için, içerideki ısı çok aşırı yükselmiş ve bu çürümeye sebep olmuş olabilir. Bu tip durumlarda tam güneşin altına bırakmak sağlıklı değil küçük fideler için. Güneşin enerjisini kaldıramazlar, bir de üstünü kapattığınız zaman ve kapattığınız şeyde de delik olmaz ise havalandırma için, bu şekilde çürüme olabilir. Pet şişeye birkaç delik aç ve gölgede beklet. Eğer sorun topraktaki ağır gübre değilse bu hareketten sonra biraz toparlamaya çalışır kendini
Pet şişede toplu iğne ile 3 delik açtım. Bakalım. Durumu tekrardan sizlere rapor edeceğim. Pet bardağı kaldırmam gerekiyor mu? Bugün gölgeye aldım.

Gölgede, bardakta kalsın ancak delik sayısını arttır. 1-2 gün takip et durumu ki yarın zaten belli eder

3 günde bir zaten orada nem çok yüksek, petin içinde. Sürekli sulama yapma, sadece nemin düşmemesini sağla yeterli olur

Kızımız iki günlük. Gövde yeşil, yapraklar sarı biraz bitkin duruyor ve zayıf
Dostum üstad yeşil daha iyi bilir lakin naçizane benimde ilk fark ettiğim şey sulama yapmışsın o toprak çok ıslak gözüküyor.
Seedling evresi su değil nem ister, can suyu tabir edilen giriş suyu ise birkaç fıs fıs su damlasindan ibaret.
Bu evrede fazla nem ve su bitkiyi boğuyor buda bir etken olabilir.

Dostum üstad yeşil daha iyi bilir lakin naçizane benimde ilk fark ettiğim şey sulama yapmışsın o toprak çok ıslak gözüküyor.
Seedling evresi su değil nem ister, can suyu tabir edilen giriş suyu ise birkaç fıs fıs su damlasindan ibaret.
Bu evrede fazla nem ve su bitkiyi boğuyor buda bir etken olabilir.
Evet. Maalesef öyle. İlk denemem. Hata yapa yapa öğreneceğiz artık.

Tohumu kıçı yukarı gelecek şekilde toprağa attım. Ve can suyunu verdim. Üstüne pet şişe ile üç delik açıp kapattım. Bu şekilde dış mekanda Güneş altında olmasının bir sakıncasi var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20250805_151744.webp
    IMG_20250805_151744.webp
    967.1 KB · Görüntüleme: 3
Tohumu kıçı yukarı gelecek şekilde toprağa attım. Ve can suyunu verdim. Üstüne pet şişe ile üç delik açıp kapattım. Bu şekilde dış mekanda Güneş altında olmasının bir sakıncasi var mı?

Ufak fideyi direk güneş altına koyman, yanlış bir yöntem olur çünkü o fidenin, güneşin gücünü kaldırabilecek bir kapasitesi yok. O yüzden size önerimiz önce ufak, ısı yapmayan lambada fideyi büyütüp, güçlendirip daha sonra güneşin altına atmanız.

Böylelikle hem güneşten gelen enerjiyi işleyebilecek kadar gelişmiş olur hem de 7-10 günlük fidelik sürecini çok sağlıklı atlatmış olursunuz ve bu da bitkinin sağlığında ve hasatınızın miktarında başrol oynar

Ufak fideyi direk güneş altına koyman, yanlış bir yöntem olur çünkü o fidenin, güneşin gücünü kaldırabilecek bir kapasitesi yok. O yüzden size önerimiz önce ufak, ısı yapmayan lambada fideyi büyütüp, güçlendirip daha sonra güneşin altına atmanız.

Böylelikle hem güneşten gelen enerjiyi işleyebilecek kadar gelişmiş olur hem de 7-10 günlük fidelik sürecini çok sağlıklı atlatmış olursunuz ve bu da bitkinin sağlığında ve hasatınızın miktarında başrol oynar
Toprakta Çimlendirme aşamasindayim. Henüz fide baş vermedi. Bu aşamada üstünü pet ile kapatıp, güneşte bırakmak doğru mu?

İlk attığın resimde baş vermişti yukarıda, bu başka bir bitki mi bahsettiğin ? Ben o dün buraya attığın , başı sararmış olan için yazdım bunları.

Eğer yeni bir fide için soruyorsan bunu, direk güneş altına koymayın. 300-400 TL'ye bir basit TORCH led satın alın ve fideyi onun altında büyütün. 10 gün sonra güneşin altına alın.

Aşağıya örnek de bırakıyorum. İlk resim de arkadaş devam etti kabin içerisinde lamba sayısını arttırdı ancak bu tarz basit bir lamba ile fideyi önce güçlendirip daha sonra güneşe atarsanız daha iyi sonuç alırsınız. Direk güneşin altına atılmaz fideler

Ekli dosyalar

• photo_2025-08-05_02-12-16.webp
    photo_2025-08-05_02-12-16.webp
    137.7 KB · Görüntüleme: 3
  • photo_2025-06-13_22-18-19.webp
    photo_2025-06-13_22-18-19.webp
    140.1 KB · Görüntüleme: 3
  • photo_2025-06-13_22-18-28.webp
    photo_2025-06-13_22-18-28.webp
    124.2 KB · Görüntüleme: 3
Toprakta Çimlendirme aşamasindayim
Toprakta çimlendirmeyi denemen zaman kaybettirir. Daha önce en hızlı nasıl yapacağını sana anlatmıştım; o şekilde yapman daha hızlı olur. Bir de her soru için ayrı konu açmak yerine, tek bir konu altında belirtirsen hangi aşamalardan geçtiğini daha net anlayabiliriz.

Toprakta çimlendirmeyi denemen zaman kaybettirir. Daha önce en hızlı nasıl yapacağını sana anlatmıştım; o şekilde yapman daha hızlı olur. Bir de her soru için ayrı konu açmak yerine, tek bir konu altında belirtirsen hangi aşamalardan geçtiğini daha net anlayabiliriz.

Toprakta çimlendirmeyi biliyorsanız eğer, en doğrusu odur dostum. Zaman kaybettirmez aslında ama bilinmediği için peçete vs yapıp sonra aktarım yapılıyor ancak bu doğru bir yol değil. Ayrıca insanlardaki genel inanış bu şekilde yüzde 100 sonuç alınacağı yönünde ancak toprakta da yüzde 100 sonuç alabilirsiniz eğer doğru ekerseniz

İlk attığın resimde baş vermişti yukarıda, bu başka bir bitki mi bahsettiğin ? Ben o dün buraya attığın , başı sararmış olan için yazdım bunları.

Eğer yeni bir fide için soruyorsan bunu, direk güneş altına koymayın. 300-400 TL'ye bir basit TORCH led satın alın ve fideyi onun altında büyütün. 10 gün sonra güneşin altına alın.

Aşağıya örnek de bırakıyorum. İlk resim de arkadaş devam etti kabin içerisinde lamba sayısını arttırdı ancak bu tarz basit bir lamba ile fideyi önce güçlendirip daha sonra güneşe atarsanız daha iyi sonuç alırsınız. Direk güneşin altına atılmaz fideler
Maalesef bunu bu şekilde yapma gibi bir yerim yok. Demek istediğim tohumları toprağa attıktan hemen sonra üstünü pet şişe ile kapatıp, güneşe koymalıyim? Yoksa pet şişe ile üstünü kapatıp, gölgeye almak mı?

Açıklamasını yaptım, tekrar yapıyorum. Bir daha yapmayacağım

Eğer direk güneş altına koyarsan ölür
Gölgede bekletirsen boya gider, cılız fide olur, hasatın düşer
Doğrusu lamba altında büyütüp sonra güneşe atmak. Bu şekilde sen gölgede bıraksan boya gider, fide güçsüz olur, direk güneşin altına koyarsan da ölür.

Açıklamasını yaptım, tekrar yapıyorum. Bir daha yapmayacağım

Eğer direk güneş altına koyarsan ölür
Gölgede bekletirsen boya gider, cılız fide olur, hasatın düşer
Doğrusu lamba altında büyütüp sonra güneşe atmak. Bu şekilde sen gölgede bıraksan boya gider, fide güçsüz olur, direk güneşin altına koyarsan da ölür.
Dostum. O bitkimin yaşam mücadelesi son buldu. Şimdi toprağa yeni bir tane attım. Ve bu en son attığım henüz baş vermedi. Ben yeni bitki hakkında konuşuyorum. Bunu pet içinde bu şekilde güneşte bekletmek doğru mu

Cayır, cayır güneşe koyma, serin bir noktaya koy. Güneş alsın ama uzun süre değil ve petin içinde nem oluşmasını bekle. Eğer nem oluştuysa tohumun baş verecektir. Baş verdikten sonra konumunu değiştirirsin.

Son konular

Geri