Amnesia Haze auto flower

GreenLife

Müşteri
Arkadaşlar merhaba. Çeşitli sebeplerden dolayı imkanlarım kısıtlı. Outside yapıyorum bitkileri. İlk otomatik tohum tecrübem açıkçası. Tohumların Ekim zamanını çok yanlış seçtim, bu yüzden patladıktan sonra bir 15 gün evin içinde kaldılar. Dışarısı çok soğuk olduğu için. O yüzden gelişim kısıtlı oldu ilk başta. Saksilarim da 25 lt. Şuan 40. Gündeler. Sizce gramaj olarak mutlu ederler mi :)

Ekli dosyalar

• IMG_20250609_201854.webp
    IMG_20250609_201854.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20250615_155454.webp
    IMG_20250615_155454.webp
    2.6 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20250614_094918.webp
    IMG_20250614_094918.webp
    3.3 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20250614_094911.webp
    IMG_20250614_094911.webp
    3.5 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20250609_201854.webp
    IMG_20250609_201854.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20250609_202210.webp
    IMG_20250609_202210.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 22
Tam olarak kaç günlükler, günde direk kaç saat güneş alıyorlar. Gübre olarak ne vermeyi düşünüyorsun ? Verdiysen şu ana kadar ne verdin ? Bunları detaylı olarak yazarmısın dostum ona göre yorum yapalım

Arkadaşlar merhaba. Çeşitli sebeplerden dolayı imkanlarım kısıtlı. Outside yapıyorum bitkileri. İlk otomatik tohum tecrübem açıkçası. Tohumların Ekim zamanını çok yanlış seçtim, bu yüzden patladıktan sonra bir 15 gün evin içinde kaldılar. Dışarısı çok soğuk olduğu için. O yüzden gelişim kısıtlı oldu ilk başta. Saksilarim da 25 lt. Şuan 40. Gündeler. Sizce gramaj olarak mutlu ederler mi :)

Tam olarak kaç günlükler, günde direk kaç saat güneş alıyorlar. Gübre olarak ne vermeyi düşünüyorsun ? Verdiysen şu ana kadar ne verdin ? Bunları detaylı olarak yazarmısın dostum ona göre yorum yapalım
Saat 9 ile akşam 7 arası direk güneş alıyorlar. Ama bölge biraz serin olabiliyor. Toprak olarak cicekciden aldığım yapma gübreli toprak kullanıyorum. 10 da 1, belki biraz daha fazla oranda solucan gübresi de var içinde. Ayrıca sularken belirli aralıklarla da sıvı solucan gübreli suyla suluyorum. Çiçeklenme aşamasında güvercin gübresi şerbeti takviye etmeyi düşünüyorum. Sıvı yarasa gübresi de alabilirim önerilerine göre. Hocam birde lst denedim biraz görüldüğü üzre. Büyüme aşaması sıkıntılı olduğu için yaptığım işlemden de emin değilim. O konuda da yorum bekliyorum.

Saat 9 ile akşam 7 arası direk güneş alıyorlar. Ama bölge biraz serin olabiliyor. Toprak olarak cicekciden aldığım yapma gübreli toprak kullanıyorum. 10 da 1, belki biraz daha fazla oranda solucan gübresi de var içinde. Ayrıca sularken belirli aralıklarla da sıvı solucan gübreli suyla suluyorum. Çiçeklenme aşamasında güvercin gübresi şerbeti takviye etmeyi düşünüyorum. Sıvı yarasa gübresi de alabilirim önerilerine göre. Hocam birde lst denedim biraz görüldüğü üzre. Büyüme aşaması sıkıntılı olduğu için yaptığım işlemden de emin değilim. O konuda da yorum bekliyorum.
Bloom döneminde güvercin gübresi verme pek bir etkisi olmuycaktır elinde şuan güvercin gübresi varsa vermeye başla çiçeklenmeye kadar çok sıcak günlerde verme çiçeklenme döneminde yarasa gübresi ver.

Pardon benim hatam görmemişim dostlar. Keşke hiç eğitim yapmasaymışsın dostum bırak bu şekilde hasata gitsinler. Suyunu ve gübresini ver yeter. Gübre verirken ölçüyormusun ? Çok büyük bir gelişme olmaz hasatlarına 30-40 gün var büyük bir değişiklik yaşamazlar dostum

Pardon benim hatam görmemişim dostlar. Keşke hiç eğitim yapmasaymışsın dostum bırak bu şekilde hasata gitsinler. Suyunu ve gübresini ver yeter. Gübre verirken ölçüyormusun ? Çok büyük bir gelişme olmaz hasatlarına 30-40 gün var büyük bir değişiklik yaşamazlar dostum
Hocam son halini eklemimisim, son hali budur iki ayrı bitki. Bu seferki acemilik diyelim, uzun dönemlerin akıbetini merak ediyorum. Onlar için ayrıca bir konu açacağım ileride.

Ekli dosyalar

• IMG_20250619_200724.webp
    IMG_20250619_200724.webp
    2.5 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20250619_200413.webp
    IMG_20250619_200413.webp
    3.4 MB · Görüntüleme: 12
Dostum sana tavsiyem bunları serbest bırak. Yorma daha fazla eğitim ile. Direk hasata gitsinler, bunlar böyle bir tecrübe olsun ama bir dahakine direk bize yazarsan en baştan daha iyi yaparız işçiliği. Şimdi hasat süreleri kısaldı, bunlar kısa dönem bitki. Daha da yorma onları eğitim ile. Bırak yapabildikleri kadar çiçek yapsınlar.

Sen uzun dönemleri bir at lütfen onlara da bakalım aç bir konu, varsa eksikleri müdahale edelim hemen

Dostum sana tavsiyem bunları serbest bırak. Yorma daha fazla eğitim ile. Direk hasata gitsinler, bunlar böyle bir tecrübe olsun ama bir dahakine direk bize yazarsan en baştan daha iyi yaparız işçiliği. Şimdi hasat süreleri kısaldı, bunlar kısa dönem bitki. Daha da yorma onları eğitim ile. Bırak yapabildikleri kadar çiçek yapsınlar.

Sen uzun dönemleri bir at lütfen onlara da bakalım aç bir konu, varsa eksikleri müdahale edelim hemen
Dostum çok teşekkür ederim.

Kankam outdoorda auto yapacagın zaman cok fazla dikkat etmen gereken unsur oluyor hava şartları böcekler vb bir çok etken auto bitkiyi etkiliyor ama bende outdoorda auto basladıgımda aynı şeyleri yasadım güzel bir deneyim oluyor bir dahaki sefere daha özenli grow yapıyorsun nacizane tavsiyem varsa elinde baska tohum varsa @Yeşil Elmas ustamdan tavsiyelerle bunların yanına yeniden tohum ekmen zaman geçmeden bunlarda kendi halinde büyümeye devam etsin içimligin çıkar az cok

Uzun dönemle devam ediyorum dostum. Auto ekmemin nedeni erken hasattı zaten. Az çok işimi görür diye düşünüyorum. Umarım kafadan bişey kaybetmezler. Çünkü sigara konusunda zor tatmin oluyorum.
Kankam outdoorda auto yapacagın zaman cok fazla dikkat etmen gereken unsur oluyor hava şartları böcekler vb bir çok etken auto bitkiyi etkiliyor ama bende outdoorda auto basladıgımda aynı şeyleri yasadım güzel bir deneyim oluyor bir dahaki sefere daha özenli grow yapıyorsun nacizane tavsiyem varsa elinde baska tohum varsa @Yeşil Elmas ustamdan tavsiyelerle bunların yanına yeniden tohum ekmen zaman geçmeden bunlarda kendi halinde büyümeye devam etsin içimligin çıkar

• Beğen
Tepkiler: Zai
Hocam son halini eklemimisim, son hali budur iki ayrı bitki. Bu seferki acemilik diyelim, uzun dönemlerin akıbetini merak ediyorum. Onlar için ayrıca bir konu açacağım ileride.
Çaba yap etraflarını mümkünse güneşin en fazla olduğu en erken doğup en geç battığı yere al .1_2 ml çal mag her sulamada ver bende tecrübeli fazla değilim bu autolarda ben öyle yapıyorum....tam kurumadan sakın sulama ph ölçer şart bak mesela benim yok göz kararı ya suyu alıyorum..büyük bir bidon dinlendiriyorum karanlıkta zamanla ph dengeleniyor .yada bakıyorum olmasa sirke suyu bir yemek kaşığı 5 kiloluga atıyorum ..o da yoksa limon tuzu garanti olanı göz kararı ..iş ph ta bitiyor ..gerçi üstat daha iyi bilir..eğitim falan verme erken strese giriyor dışarda üstat dinle ..bizim hocamız o biz onun ayak izlerini takip edeceğiz ..etmeye de devam edeceğiz bizimkide bir dost tavsiyesi

Uzun dönemle devam ediyorum dostum. Auto ekmemin nedeni erken hasattı zaten. Az çok işimi görür diye düşünüyorum. Umarım kafadan bişey kaybetmezler. Çünkü sigara konusunda zor tatmin oluyorum.
Outdoorda auto etmeye niyetin varsa kanka ilk 10 15 gün küçük bir sera yapmanı öneririm bitkilere çok daha güzel sonuç veriyorlar çünki dısarda istedigimiz nem oranını saglamak zor oluyor rüzgarı yagmuru flan o yüzden sera nem oranını arttırıyor sonrasında zaten bitki artık kendine gelmiş yolu tutmuş olur devam edersin autoda zaman kısa eli çabuk tutmak lazım özelkle outdoorda :)

Outdoorda auto etmeye niyetin varsa kanka ilk 10 15 gün küçük bir sera yapmanı öneririm bitkilere çok daha güzel sonuç veriyorlar çünki dısarda istedigimiz nem oranını saglamak zor oluyor rüzgarı yagmuru flan o yüzden sera nem oranını arttırıyor sonrasında zaten bitki artık kendine gelmiş yolu tutmuş olur devam edersin autoda zaman kısa eli çabuk tutmak lazım özelkle outdoorda :)
Bende şunu öneririm mesela arkadaşlara ve bizi dışarda takip edenlere ..tohumu patlattiktan sonra herhangi bir yere aktarma yapmadan saksıda mi baslamak ve orda hasadı almak tutup bardağa alıyorsun bardakda tam oraya alışıyorken ordan alıp saksıya yanlış bence üstat daha iyi bilir ...başla ve başladigin yerde bitir ..outdoor için özellikle direk stres sebebi .. küçükken daha stres giren bitki 1-0 sıfır yenik başlıyorsun ..birde kimyasal gübre kullanıyorsan yüzde yüz bodur kalır ..Ama uzun dönemler öyle değil ..en az 6 aylık oldukları için ..çiçeğe girinceye kadar .. düzenli sulama 3 gübreli bir boş sulama şeklinde gidilebilir ..ancak bölgesel farklar iklimsel farkla göz önüne alinmali .. Haziran ayında geçen yil yaptığım outdoor autoyu bu yıl yapamadım .. muhtemelen zamanı geçti ..ya da tohum hastalıklikydi ..malum yerden tohum almistim ..bin pişman oldum ..kabahatide tutup bende buluyor..benim arkadaşlara growerlere naçizane tavsiyem .. üstat bu işin duayeni ilgi ve alakası gerçekten çok iyi oldukça profesyonel.. iletişime geçmeleri biran önce yanlıştan dönmeleri kaçinilmazdir ...yazımı takip eden herkese teşekkürler ..bol hasadlar ..üstat yeni gelmedik geri geldik dedi ..

Bunu özellikle yapacağım dostum. Diyorum ya acı tecrübe oldu biraz. Neyse stoklar sağlam:)

Kankam outdoorda auto yapacagın zaman cok fazla dikkat etmen gereken unsur oluyor hava şartları böcekler vb bir çok etken auto bitkiyi etkiliyor ama bende outdoorda auto basladıgımda aynı şeyleri yasadım güzel bir deneyim oluyor bir dahaki sefere daha özenli grow yapıyorsun nacizane tavsiyem varsa elinde baska tohum varsa @Yeşil Elmas ustamdan tavsiyelerle bunların yanına yeniden tohum ekmen zaman geçmeden bunlarda kendi halinde büyümeye devam etsin içimligin çıkar az cok
Bunu özellikle sana göstermek istedim dostum. Aldığım tohumlardan bir arkadaşıma da vermiştim. Oda dışarda yapıyor. Kendimde 5 tane profesör x fidesi vardı. 3unu ona verdim. Vallahi benden de acemi çocuk. Bu zamana kadar sadece su vermiş, ama ışık konusunda yeri benden iyi. Bitkilerine eğitim de yapmamış. Sıfır gübre ama iyi gelişmişler, gözüm kaldı. Yarın da benimkileri atacam buraya🙃 Bu arada yazdığın herşeyi kabul ettim dostum sonuna kadar haklısın.

Ekli dosyalar

• IMG-20250627-WA0001.webp
    IMG-20250627-WA0001.webp
    609.7 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20250627-WA0002.webp
    IMG-20250627-WA0002.webp
    613.4 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20250625_163606.webp
    IMG_20250625_163606.webp
    2.7 MB · Görüntüleme: 20
Aslında size sadece şunu söylemek isterim. Düşünün bu bitkiler doğru topraklarda olsa şu anda ne halde olurlardı ? Şu anda 4-5 katıydılar ve çiçekleri çok daha büyüklerdi. Yine iyi yol almışlar, toprak desteklemiş. Bu aşamadan sonra arkadaşına gübre takviyesi yaparsan, hazırlayıp verirsen iyi olur organik olarak. Ph ve tuzlanma diyeceğim ama hiç bilgisi yok diyorsun ancak sen yine de uyar. Bir noktadan sonra yanmasınlar

Bence git geri al. Acemi adama bir de verilirmi hiç :ROFLMAO:

Aslında size sadece şunu söylemek isterim. Düşünün bu bitkiler doğru topraklarda olsa şu anda ne halde olurlardı ? Şu anda 4-5 katıydılar ve çiçekleri çok daha büyüklerdi. Yine iyi yol almışlar, toprak desteklemiş. Bu aşamadan sonra arkadaşına gübre takviyesi yaparsan, hazırlayıp verirsen iyi olur organik olarak. Ph ve tuzlanma diyeceğim ama hiç bilgisi yok diyorsun ancak sen yine de uyar. Bir noktadan sonra yanmasınlar
Valla kıskanç biri değilim hocam. Hazırladığım organik gübrelerden verdim arkadaşa ölçerek. Ve aynen dediğinizden dolayı buraya attım. Hiçbir şey yapmadan bile benimkinin neredeyse 2 katı olmuş bitki. Eğer doğru adımlar atılmış olsa harika olurdu.

Son konular

Geri