Şeker Yapraklarını Değerlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enodin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enodin

Site Görevlisi
Yönetici
Çoğu zaman hasat kuruduktan sonra sömekleri güzelce yapraklarından ayırıp sadece esrarı kavanozlara koyarız.

Burada bahsettiğimiz şeker yaprakları, yani sömeklere yakın, bembeyaz olmuş yapraklardır.

Bu yapraklarla kesinlikle kafa yaşayabilirsiniz. Hiç kesmeden kavanoza koyup devam edenler de vardır. O yüzden kesinlikle bu yaprakları atmıyoruz. Kestiyseniz, ayrı bir kavanoza koyun.

Şeker yapraklarını direkt sarıp içebilirsiniz, fakat yaprakların tadı daha acı olur ve öksürtebilir. Bu yüzden iki yöntemden bahsedeceğim.

Yenilebilir esrar (Edible) olarak değerlendirmek en iyi ve en az uğraştıran yöntemdir. Aşağıda ilgili konularımı ekledim. Tek dikkat etmeniz gereken, 1 gram esrar yerine 1.3-1.5 gram şeker yaprağı koymanız gerektiğidir. Benim favorim Green Dragon’dur:

Firecracker Tarifi
Canna Butter Tarifi
Green Dragon Tarifi

Toz Esrar (Kubar): Aşağıya basit bir kubar tarifi ekliyorum. Yaprakları toz haline getirmek çok daha kolaydır. Konuda bahsettiğim yöntemi okuyun; orada grinder içine esrar doldurup bozuk parayla saklayabilirsiniz demiştim, yapraklar çok daha kolay toz olacaktır o yöntemde. Eğer çok fazla miktarda yaprağınız varsa, grinder yöntemi uğraştırıcı olabilir. Bunun yerine tülbentin içine yaprakları koyup, kuru buz içine atıp, tozu rahatça toplayabileceğiniz bir yüzeyin üstünde sallayarak çok daha kolay toz esrar elde edebilirsiniz. Daha sonra basit kubar tarifindeki sıcak pres yöntemi ile kalıp haline sokabilirsiniz.

Basit Kubar Tarifi

Son düzenleme:

Son konular

Geri