İlk growum üstadlarım desteğinize ihtiyacım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tuborg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstad hangi gübre kullanmalıyım

Hangi gübreyi ve nasıl kullanmalıyım bu evrede ben ilk defa yaptığım için hiç bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisin

Sitede yazıyor kanka da bak uygulama da yapmışlar. Oradan yaparsın artık 😅

Kanka, kabin mantığını az çok anlamışsın. Dört duvar arasını yansıtıcı ile kapatıp ışığını takmışsın, ne güzel. Fakat daha iyisini yapabilirsin. Öncelikle, ışığın aşırı güçsüz. Yetiştirmede en önemli şey ışıktır. Işık olmazsa, en kaliteli tohumun bile olsa sonuç yine bu olacak.
24W gün ışığıyla bu iş çözülmez. Eğer tek saksı yapacaksan Tourch LED olur, fakat yine de dört dörtlük bir kabinin olmaz; çok fazla açık var.
Sana tavsiyem şu 40x40 cm genişliğinde üç tane kutu alıp üst üste koyarak 120 cm boyunda bir kabin elde edebilirsin. Yine de karton olduğu için ömrü çok uzun olmaz.
En iyisi, uzun süre kullanabileceğin ve her şeyi yapabileceğin bez hurç dolap almak. Onun içini, üç tanesi 100 TL olan acil durum battaniyeleriyle kaplayarak yapabilirsin. Artık evin neresine koyacaksan ölçümlerini yapıp ona göre bir bez dolap alırsın. Çoğu 120x60 cm boyutlarında oluyor. Üç tane 15 litrelik saksı rahatlıkla sığar.
Selamun aleyküm üstadım uygulamaya giremiyordum mesajını yeni gördüm aşıklandırmayı yaptım baya kaliteli bir işık aldığımı düşünüyorum 2 gün oldu yeni aydınlatmayı uygulayalı bitkide hemen fark etti ışıgım gün ışıgıydı açık bir ton onu bir şekilde biraz daha koyulaştırdım formda ve internette gördüğüm aydınlatmalarla kıyasladıgımda baya benzer ve yanlış olmsın bazılarına göre daha ileri bir seviye oldu yalıtım konusunda dediğini yapacagım ve eminimki doğru hareketlerle ve senin gibi ustadların desteği ile zehir gibi otlarımı yetiştirecegim kabini yalıtıp tekrardan Fotoğrafını paylaşacagım yorum be bilğilerini bekliyorum ustam

Bunlar eski tip dostum, işini görür görmez değil ancak çok fazla bitki kaldırmaz.

Telegramdan da yazan bir üyeyle karıştırmadım umarım dostum 😅 Sen atmıştın bana lambalarını değil mi yeni aldıklarını ? Eğer doğru hatırlıyorsam çok bitki koyma o teşkilatın altına manasında dedim sana. 2 maksimum ki zaten yeterli olur

Telegramdan da yazan bir üyeyle karıştırmadım umarım dostum 😅 Sen atmıştın bana lambalarını değil mi yeni aldıklarını ? Eğer doğru hatırlıyorsam çok bitki koyma o teşkilatın altına manasında dedim sana. 2 maksimum ki zaten yeterli olur
Telegramdan yazan ben değilim ama evet ışık resmi atmıştım mor ışıktan gün ışığı rengine geçtim onumda resmıni atmıştık rengi açık demiştin onuda koyulaştırdım daha başarılı oldu gibi ışığın sayısınıda arttırdım zaten en fazla 2 daha fazla yapamam bu kızı ben acemiliğimi atma gözüyle ektim çünkü çok az bilğim vardı keşke sizinle daha önce tanışsaydım sizin sayenizde verdiğiniz bilgilerle hepimiz profesyoneliz en kısa zamanda genetik kızlar yetiştirecegim

Tamam dostum ama sen at yine de ortamın güncel resimlerini elimizden gelen öneriyi yaparız

Fan yaprakları bu kadar büyük olupta cola'ların bu kadar küçük kaldığı başka bir örnek goremezdik herhalde.. ibretlik konu, iyi ki açmışsın dostum.
Bunlar bir anlık hevesle, eksik bilgiyle ve acele işe girişten kaynaklanıyor.

Birçoğumuzun benzer hataları olmuştur.

Kendimden örnek vermek gerekirse indoora yeni başlarken büyük çadıra küçük denecek lamba tercih etmişim ha bana sorsanız lamba gayet büyük ışık kaynağı da gayet güçlüydü(üzerinde 1500w yazıyordu)gözünü dikip bakamazsin öyle kamaştırıcı göz alıcı bir lümeni var mor sarı karışık acayip havalı bişey 😋
Ancak sonra bir bilen kardeş hiçbir açıklama yapmadan bana bir watt ölçüm prizi verdi ve abi git dedi lambanin prizden ne kadar çektiğini ölç o senin gerçek değerin dedi
Üzerinde 1500 watt yazan elektrik soketinde dahi 250watt yazan lamba;
225w çıktı 😁

Meğer Çin menşeli LED lamba markalari bu şekilde bir satış stratejisi oluşturmuşlar yersen, işte uyanıkların lambası 200w ama 1500w gücünde lümen yayıyoruz diye bir reklam aldatmacasi sergiliyorlar, ilk etapta bilgi ve tecrübe eksikliği yüzünden birçok kişide yiyor benim gibi, gerçi ben 2. El uygun fiyata almıştım denemek için ve evet denedim öğrendim hasatta aldım ama 4 ay süreye ve başarısız bir girişime mal oldu.
80-90gr hasat verdi oda yanlislikla bulastigim PGR denen kimyasal bir hormon yüzünden dahada zayıf çıktı, tohum genetiginden ve kalitesinden hiç bahsetmiyorum orası herkesin ortak yarası olacak bu ekibin rakipleri olan yüz karası haysiyetsiz şerefsiz kendilerine sözde esnaf diyen çakallar dan almıştım, neyse sonra araştırdım ki yabancı kaynaklardan sanırım hemp diye tabir edilen şifa amaçlı bir ot çıkartmışız.(Yüksek cbd, düşük thc)
Onuda bedava dağıttım bi kereden sonra kimse istemedi. (Şifaya hayır, kimyasala evet:))

Sonuç olarak başarısız bir girişimden bu kadar çok ders çıkarabilirsiniz ve üstüne şifalı ot kullanarak thc ye ara verip mecburi olarak cbd ile terapi odaklı takildiginiz bir dönemde olabilir 😄.
Ayrıca insanların gercekten faydalı olan etkilere yüz cevirdigi ve alışkanlıktan mi artık nedir sadece psikodelik etkilere odaklandığını ve o etkilerin derecesinin organik mi kimyasal mi oldugunu hiç umursamadan sürekli eşik yukselttiklerine şahit oldum.

Sonuc olarak artık doğru yerdeyiz, yesil elmas var profesör x var ve canigonulden yardımcı oldukları bir sürü egitici yazıları var, uygulama asistani var, Forum var, interaktif destek var daha ne olsun.
Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın içimi dökmüş gibi oldum.
Yeşil elmas, Çok teşekkürler, gerçekten.

Rakip, en genel anlamıyla: Aynı amacı, başarıyı, kazancı veya üstünlüğü elde etmeye çalışan; bu nedenle biriyle yarış içinde olan kişiye ya da gruba denir. Yeşil Elmas tohum satıyor, dolandırıcılık yapmıyor. Aynı kulvarda değil. Bunlar düşman.

Rakip, en genel anlamıyla: Aynı amacı, başarıyı, kazancı veya üstünlüğü elde etmeye çalışan; bu nedenle biriyle yarış içinde olan kişiye ya da gruba denir. Yeşil Elmas tohum satıyor, dolandırıcılık yapmıyor. Aynı kulvarda değil. Bunlar düşman.
Haklısın dostum, bunlara rakip demek iltifat olur.
Bunlardan ancak düşman olur, hemde bir tek benzer faaliyet gösterenler için değil bütün son kullanicilar için.
Sorsan esnaflar, görünürde..
Ticaret yapıyorlar, sözde..
Bunu şu yüzden söylemiştim, adamlar kötü tohum satıyor bunu bile bile yapıyorlar ve buna rağmen verdikleri her cevapta haklı çıkmaya çalışıyorlar, dürüstlük abidesi takiliyorlar, yersen, çaktırmadan pişkin pişkin yüzünüze gülüyorlar o sırada.
10 tane tohum satıyorsa 6 tanesi çimlendirme de hiç doğmuyor, kalan 4 tanesi ise zayıf doğuyor ve hiç yetiştirme daha iyi çünkü safi zarar, en ufakt birşeyde stres, hastalık ve sağlıksız büyüme sonuç aşırı düşük verim..
İstediğin gübreyi ver istediğin bakımı yap sonuç hüsran, bayat ve zayıf genetikli tohumdan hicbirsey olmaz.

Hadi diyelim ki her malın bir alıcısı vardır diyelim, serbest piyasa neticede, onlar çöpe gidecek en ucuz tohumları almış getirmişler, işten anlamaya kat be kat satacaklar yolunu bulacaklar, tezgaha bak sen..
Fakat bunuda sadece 1 kez yaparlar, sonra başlarlar öfkeli müşteriler ile uğraşmaya, küçülür yok olurlar.
Asıl mesele arka planda yaşanan diğer hadiseler.
Bunları yeşil elmasci birçok arkadaş biliyordur takip ettilerse. Tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
Bu profil bana tek birşey açıklıyor.
Kötü bir kalp, art niyetli bir zihin, bu ve benzeri adamlar ruh sağlığı bozuk suça ve şiddete meyilli madde bağımlıları olur genelde..

Haklısın dostum, bunlara rakip demek iltifat olur.
Bunlardan ancak düşman olur, hemde bir tek benzer faaliyet gösterenler için değil bütün son kullanicilar için.
Sorsan esnaflar, görünürde..
Ticaret yapıyorlar, sözde..
Bunu şu yüzden söylemiştim, adamlar kötü tohum satıyor bunu bile bile yapıyorlar ve buna rağmen verdikleri her cevapta haklı çıkmaya çalışıyorlar, dürüstlük abidesi takiliyorlar, yersen, çaktırmadan pişkin pişkin yüzünüze gülüyorlar o sırada.
10 tane tohum satıyorsa 6 tanesi çimlendirme de hiç doğmuyor, kalan 4 tanesi ise zayıf doğuyor ve hiç yetiştirme daha iyi çünkü safi zarar, en ufakt birşeyde stres, hastalık ve sağlıksız büyüme sonuç aşırı düşük verim..
İstediğin gübreyi ver istediğin bakımı yap sonuç hüsran, bayat ve zayıf genetikli tohumdan hicbirsey olmaz.

Hadi diyelim ki her malın bir alıcısı vardır diyelim, serbest piyasa neticede, onlar çöpe gidecek en ucuz tohumları almış getirmişler, işten anlamaya kat be kat satacaklar yolunu bulacaklar, tezgaha bak sen..
Fakat bunuda sadece 1 kez yaparlar, sonra başlarlar öfkeli müşteriler ile uğraşmaya, küçülür yok olurlar.
Asıl mesele arka planda yaşanan diğer hadiseler.
Bunları yeşil elmasci birçok arkadaş biliyordur takip ettilerse. Tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
Bu profil bana tek birşey açıklıyor.
Kötü bir kalp, art niyetli bir zihin, bu ve benzeri adamlar ruh sağlığı bozuk suça ve şiddete meyilli madde bağımlıları olur genelde..
Neyse, yine başka yerlerin konusunu açmayalım. Foruma giren, onları hiç tanımayan insanlar, Yeşil Elmas formunda milleti kötülüyor; kendini yüceltmek için. Lafa, söze gerek yok; piyasa ortada. Kim kimin tohumuna erişebiliyorsa, kalitesini görüyor, ondan devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: 3F3

Son konular

Geri