Rakip, en genel anlamıyla: Aynı amacı, başarıyı, kazancı veya üstünlüğü elde etmeye çalışan; bu nedenle biriyle yarış içinde olan kişiye ya da gruba denir. Yeşil Elmas tohum satıyor, dolandırıcılık yapmıyor. Aynı kulvarda değil. Bunlar düşman.
Haklısın dostum, bunlara rakip demek iltifat olur.
Bunlardan ancak düşman olur, hemde bir tek benzer faaliyet gösterenler için değil bütün son kullanicilar için.
Sorsan esnaflar, görünürde..
Ticaret yapıyorlar, sözde..
Bunu şu yüzden söylemiştim, adamlar kötü tohum satıyor bunu bile bile yapıyorlar ve buna rağmen verdikleri her cevapta haklı çıkmaya çalışıyorlar, dürüstlük abidesi takiliyorlar, yersen, çaktırmadan pişkin pişkin yüzünüze gülüyorlar o sırada.
10 tane tohum satıyorsa 6 tanesi çimlendirme de hiç doğmuyor, kalan 4 tanesi ise zayıf doğuyor ve hiç yetiştirme daha iyi çünkü safi zarar, en ufakt birşeyde stres, hastalık ve sağlıksız büyüme sonuç aşırı düşük verim..
İstediğin gübreyi ver istediğin bakımı yap sonuç hüsran, bayat ve zayıf genetikli tohumdan hicbirsey olmaz.
Hadi diyelim ki her malın bir alıcısı vardır diyelim, serbest piyasa neticede, onlar çöpe gidecek en ucuz tohumları almış getirmişler, işten anlamaya kat be kat satacaklar yolunu bulacaklar, tezgaha bak sen..
Fakat bunuda sadece 1 kez yaparlar, sonra başlarlar öfkeli müşteriler ile uğraşmaya, küçülür yok olurlar.
Asıl mesele arka planda yaşanan diğer hadiseler.
Bunları yeşil elmasci birçok arkadaş biliyordur takip ettilerse. Tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
Bu profil bana tek birşey açıklıyor.
Kötü bir kalp, art niyetli bir zihin, bu ve benzeri adamlar ruh sağlığı bozuk suça ve şiddete meyilli madde bağımlıları olur genelde..