Hasada birkaç gün kala fan yapraklarını aldım

3F3

Müşteri
Selamlar herkese

Fan yaprakları çiçeklenmenin sonuna doğru sağlıksız biçime dönmeye başlamislardi sararma,dökülme, sekil değişikliği hatta tozlu görünme gibi emareleri vardı.
Sağlıksız yaprağın görevini yapamayacağını üstüne birde artık yapılacak pek görev kalmadığından yola çıkarak 4 büyük fan yapragini trasladim, geriye küçülmüş fan yaprakları kaldı ve saksıya flush attım, kızımız saksıda toprakla beraber beklemeye başladı.

Hasada henüz 4 gün var, erken traslamanin bir zararı olur mu acaba ?

Evet olur, bu konuda yazılar var sitede budama ile ilgili. Bunun mantığını iyi anlamalısınız aksi halde bitki kendini iyileştirme moduna alarak, gelişimini durdurur. Yani enerjisini yanlış yere yönlendirmiş olursunuz. Eğer gübreden dolayı yanmıyor ise fan yaprakları, sararma ve kurumaların sebebi, bitkinin gübre ihtiyacını tam olarak karşılayamaması ve sağlıklı yapraklardan bunu çekmesi. Yani çiçek yapımını üretebilmek için sağlıklı yapraklardaki besini kullanıyor. Siz bu yaprağı aldığın zaman hem bitkiyi iyileşme moduna sokuyorsun ve enerjisini oraya yönlendiriyorsun ayrıca çiçek gelişimi olan gerekli olan besinleri de almasını engelliyorsun. Yani yaptığın yanlış bir işlem

• Beğen
Tepkiler: 3F3
Evet olur, bu konuda yazılar var sitede budama ile ilgili. Bunun mantığını iyi anlamalısınız aksi halde bitki kendini iyileştirme moduna alarak, gelişimini durdurur. Yani enerjisini yanlış yere yönlendirmiş olursunuz. Eğer gübreden dolayı yanmıyor ise fan yaprakları, sararma ve kurumaların sebebi, bitkinin gübre ihtiyacını tam olarak karşılayamaması ve sağlıklı yapraklardan bunu çekmesi. Yani çiçek yapımını üretebilmek için sağlıklı yapraklardaki besini kullanıyor. Siz bu yaprağı aldığın zaman hem bitkiyi iyileşme moduna sokuyorsun ve enerjisini oraya yönlendiriyorsun ayrıca çiçek gelişimi olan gerekli olan besinleri de almasını engelliyorsun. Yani yaptığın yanlış bir işlem
Anlıyorum, sabırsızlık ve bilgi eksikliğimiz, son 3-5 gün iyileşme ve ölüm modu combo ile hasadı tamamlıyoruz.
Teşekkürler üstad bilgi ve yardımınız için.

Son konular

Geri