Etil alkol yardımı ile kannabinoid sentezleme

Yeşil Elmas

Admin
Yönetici
Katılım
14 May 2025
Mesajlar
433
Puanları
187
Yaş
46
Lütfen işe başlamadan önce baştan sona önce okuyun, kafanızda bir kere bu işlemi yapın, ondan sonra başlayın!

Bu yöntem, internette araştırıpta bulabileceğiniz birşey değil ancak bu işi bilen ve basit bir kimya bilgisi olan insanlar çok kolaylıkla anlayabilecektir, yapılan işlemleri.

Şahsen bunu bende @ProfesörX üstadımdan öğrendim. Bunu nasıl keşfettiklerinin hikayesini o isterse anlatır ancak kesinlikle işe yarayan bir yöntem.

Bitki ilk 5 yaprağını çıkarttığından itibaren trikom üretimi yapar ve bu yapraklardaki trikomlarda da kannabinoid bulunur. Kenevir bitkisi, cinsiyeti ne olursa olsun kannabinoid üretimi yapar. Her kannabinoid 'in ise kendine göre özellikleri vardır. Bitkinin olgunluğuna veya yaşına göre etkileri değişir. Ancak bütün kannabinoidlerin ortak özellikleri, sakinleştirmesi ve rahatlatmasıdır.

Eğer elinizde çok kötü bir şekilde yetişmiş bir bitki, erkek bir bitki, herma bir bitki varsa ve bunu tüketmek istiyorsanız bunun yolları vardır. Bu yukarıda bahsettiğim türdeki bitkileri yakarak tüketirseniz, etkisini tam olarak alamazsınız çünkü kannabinoidler bitkiye genellikle dağılmıştır, çiçekte toplanmamıştır. Sizler ise bütün bitkiyi işleyip, sadece işe yarayan maddeleri yani kannabinoidleri, basit, mutfak ortamında sentezleyebilirsiniz.

En basit yol ise şimdi size anlatacağım yoldur. Yiyerek tüketmek istiyorsanız yağ yapabilirsiniz ancak hedef yakarak tüketme ise bu en etkili yoldur. Bu hızlandırılmış versiyondur. Biz bunu biraz daha farklı yapıyoruz. Onu, en sonda anlatacağım.

Gerekli malzemeler :

Elinizdeki malzeme oranına göre ; 250-1000 mililitre etil alkol
Büyük bir tava
Küçük bir tencere
İçi su dolu olan büyük bir tencere
Tülbent
Kap
Tütün

Aşağıda size örnek olarak görselini attığım herma bir bitkiydi. Bir müşterimiz, yaparken bu işlemi bizler ile görselleri paylaşmıştı, şimdi onu sizler ile paylaşıyoruz.

Öncelikle otunuzu kaba alın. Otunuz kuru veya ıslak olabilir, hiç farketmez. Bunu bütün yapraklar için de uygulayabilirsiniz.
photo6012692797376804248 (1).webp

Daha sonra otunuzu biraz geçecek kadar etil alkol ilave edin
photo6012692797376804249.webp

İyice karıştırın
photo6012692797376804250.webp

En az yarım saat bekletin ( Şunu unutmayın, ne kadar çok beklerse, alkole kannabinoidler daha çok yapışacaktır. Acele etmeyin )
photo6012692797376804253 (1).webp

Daha sonra beklettiğiniz alkoldeki otu süzerek küçük tencerenize alın ve çok düşük ateşte onu kaynatmaya başlayın. Bu noktada dikkat etmeniz gereken çok şey var. Görseldeki müşterimiz elektrikli ocak kullandığı için alev alma riski yok ancak kaynattığınız şeyin alkol olduğunu ve çabuk alev alan bir madde olduğunu unutmayın. Size gerekli malzeme kısmında ayrıca tava önermemin sebebi bu. Tencerenin altına tava koyarak, ateşin direk ufak tencere ile temas etmesini önleyin ve çok düşük ateşte, alkolü kaynatarak, uçmasını sağlayın ve hafif olarak aşağıdaki gibi çalkalayın. Yavaş ve sabırlı olun

sentez1 (1).gif

Alkol kaynadıkça uçacak ve işin sonuna doğru en alt tabakada sadece bize lazım olan maddeler kalmaya başlayacak. Yavaşça, sabırla çalkalamaya devam edin.

sentez-2 (1).gif

Yukarıda da gördüğünüz gibi altta yeşil bir tabaka, üstte ise hala alkol var. Alkol uçtukça, aşağıda kannabinoidler kalıyor. Bu işlemi yavaşça ve sabırlı bir şekilde, bütün alkol uçana kadar yapın ve alkol uçtuğunda ufak tencerenizi, içi su dolu olan büyük tencereye sokun. Sadece alt kısmını ki ısı düşsün ve küçük tencerenin dibinde olan kannabinoidler yanmasın. Daha sonra küçük tenceremize tütün kıralım ve o tütün ile tencerenin dibindeki bütün kannabinoidleri sıyıralım, tütüne yapışmasını sağlayalım. Bu noktada kötü kenevir yaprağı da kullanabilirsiniz, tercih size kalmış.


En sonunda bütün işlem bittiğinde aşağıdaki görsel gibi olacak görüntü. O tütünü istediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Sarabilir veya bong ile de tüketebilirsiniz. Tercih size kalmış.


photo6012692797376804269.webp



Bu yaptığınız işlem basit, kimyasal bir işlemdir. Kannabinoidler yağa ve alkole yapışır. Yağ yaparkende buna benzer bir kimyasal tepkime kullanıyoruz. Bu da onun gibi. Bütün alkol uçtuktan ve tütünü sıyırdıktan sonra tütünü biraz bekletin. Hemen yakmayın, dinlendikten sonra etkisi daha iyi hissedilebilir.

Biz bunu çok daha farklı şekilde yapıyoruz. Tütünü kannabinoid ile kapladığınız zaman, tükettiğinizde koku yapmıyor. Bu da onu heryerde kullanılabilir yapıyor. Şahsen ben kaliteli, aromalı tütün ile bu işi yapıyorum, daha sonra dışarıda tükettiğimde hiç dikkat çekmiyor, tam tersi vişne veya vanilya aroması kokuyor.

Genelde hasattan sonra manikür işleminden çıkan bütün yaprakları aynı turşu basar gibi 5 litrelik pet şişelere dolduruyor ve daha sonra içlerine etil alkol koyup, bekletiyoruz. Ne kadar çok beklerse o kadar iyi. 1 ay bekletilen ürünlerden elde edilen kannabinoidler çok daha etkili oluyor, tecrübe ile sabittir. Daha sonra tütün bittikçe bu şekilde hazırlanan petlerden sıvı alınıp, alkol uçurulup, tütün ile harmanlanıp, her şekilde kullanılabilir hale geliyor. Böylelikle bitkinin bütün herşeyini, maksimum şekilde tüketebiliyorsunuz.

Küçük, herma bitkilerin etkisi biraz rahatlatmaya yönelik ancak gelişmiş kızların yapraklarının, şeker yaprakları ve çiçeklerinin etkisi gerçekten çok güçlü, aynı normal tüketim gibi.
 
Son düzenleme:
Elinize saglık gerçekten cok yararlı bir konu tereyagını daha önce duymuş ama yapmamıştım şimdi ise alkol ile olanını ögrendim güzel bilgi teşekkürler.
 
Bunun bir benzeri ile karşılaşmıştım.
Yayvan bir kaba küçük fanlar yada vantilatör esintisi araciligi ile yazın gölgede yada kapalı alanda bir ısı kaynağına yakın(doğrudan değil)uzun saatler bekletmek.
Alkol yine yavaşça uçuyor geriye sakız gibi yapışkan bir malzeme kalıyor(Afgan sakızı?)

Erkek bitkiyi heba etmemek için denenebilir.

Bu arada gövde ve dallarda thc içeriyor 😅l
 
Son düzenleme:

Son konular

Geri
Üst