Esrarlı Yağ Yapımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enodin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enodin

Site Görevlisi
Yönetici
Esrarlı Tereyağı veya Kokonat Yağı (Canna Butter): En çok uğraştıran fakat yaptıktan sonra çeşit çeşit esrarlı yiyecek yapabilme kolaylığı sağlar.

Gerekli malzemeler ve adımlar:

• Decarp edilmiş esrar: Yağ yapımı biraz uğraştıran bir işlem olduğu için ve az miktarla yapılmaması gerektiğinden, 10 gram minimum decarp edilmiş esrarın hazır olması gerekir.
  • Tereyağı veya Kokonat Yağı: 10 gram decarp edilmiş esrar için minimum 100 ml yağ gereklidir. Daha güçlü bir yağ yapmak için esrar miktarını artırabilirsiniz ya da hafifletmek için yağ miktarını artırabilirsiniz.
  • Tencere: Tencerenin boyutu, borcamın tam sığacağı kadar olmalıdır. Tencerenin yarısından biraz az olacak kadar su ile dolduruyoruz ve kaynamaya yakın kısık ateşe alıyoruz.
  • Borcam: Borcamı, içinde su olan tencerenin üstüne koyuyoruz. Borcamın altı suyun içinde kalmalı ve tencerenin ağzını kapatması sağlanmalıdır. Bu adımı en rahat anlayabilmeniz için YouTube’dan Benmari usulü videoları izleyebilirsiniz. Sonrasında yağımızı borcamın içine koyuyoruz ve yavaş yavaş eritiyoruz. Yağ eridikten sonra, içine yağ miktarı kadar su koyuyoruz. Bu da 100 ml yağ için yarım bardak suya denk gelir. Sonra decarp edilmiş esrarımızı koyuyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Yaklaşık 4 saat boyunca arada bir karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Yanmamasına özen gösteriyoruz ve tencerenin su seviyesinin borcamın altında kalmasına dikkat ediyoruz.
  • Süzgeç: Bu aşama için ihtiyaç olan alet çeşitlilik gösterebilir. Burada amaç, esrarı üstüne koyup alttan yağını süzebileceğiniz bir şey kullanmaktır. Bu bir kahve filtresi olabilir veya çok küçük delikleri olan bir süzgeç olabilir. Bir kap alıyoruz ve üstüne süzgeçimizi koyuyoruz. 4 saat boyunca yavaş yavaş ısınarak, yağa tutunmuş THC'li yağımızı döküyoruz ve esrar parçacıklarından kurtuluyoruz. Artık iyice süzgecin üstüne bastırarak yağın akmasını sağlıyoruz ve biraz soğuması için köşede bekletiyoruz. Sonrasında buzdolabına alıp kalıp tutma işleminin hızlanmasını sağlıyoruz. Kabın altında veya yağın üstünde su göreceksiniz; bu önemsizdir. THC ile alakasız yağımızın yanmaması ve yağın daha kolay THC tutmasını sağlayan bu suyu doğrudan lavaboya dökebilirsiniz.

Sonuç: Esrarlı yağınız hazır.

Tavsiyeler:

• Videolu Anlatım
  • Yağın son kullanma tarihi, buzdolabında ortalama 2 hafta, buzlukta ise ortalama 6 aydır.
  • Verdiğim minimum miktarlara göre yapılan 100 ml yağ ile yapılan herhangi bir tarif, kişi başı yani porsiyon miktarı 20’dir. Kek yapıp 20 parçaya bölmek, dozu tutturmuş olmanızı sağlar veya 20 adet kurabiye yapmanız da dozu tutturduğunuz anlamına gelir. Eğer bütün yağı kullanmadan tek doz denemek isterseniz, 1 çay kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Tek doz alımı için tavsiyelerim: Sıcak bir tabak yemeğin üstüne koyup eritip yemeniz veya kokonat yağı ile yaparsanız, kahve ya da milkshake'in içine koyup karıştırarak tüketebilirsiniz.
  • Eğer tek doz harici kullanacaksanız, herhangi bir tarif için tereyağı yerine bu yağı koyarak tarifi bire bir uygulayabilirsiniz.
  • Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta: Yağı doğrudan tek başına yüksek sıcaklıklara maruz bırakmayınız, yoksa THC uçar gider. Örneğin, yumurta kırmak için tek başına kullanmak yerine biraz zeytinyağı koyup kısık ateşte omletinizi yapınız. Hamur işlerinde ise sıcaklığın bir önemi yoktur, çünkü THC yiyeceğin içine hapsolur.
  • Tereyağını neredeyse her tarifte kullanabilirsiniz, fakat kokonat yağını sadece tatlılarda kullanmalısınız.

Son düzenleme:
Eline sağlık kanka çok güzel paylaşımlar. 🙏
In Love Cat GIF

Yeşil abi bana bir karışım vermişti. Onu da ekleyecekmisin abi @Yeşil Elmas ?
Ekleyeceğim dostum. @Enodin biraz hızlı çıktı. Daha forumu dün aktif ettik. Hala eksiklerini tamamlıyoruz ama bu arada çalışmaya başladı tabi. Daha çok bilgi ekleyeceğiz ancak kontrol ettim paylaşımı. Buradaki yol da doğru bir yol. Benim size öğrettiğim biraz daha kestirme

Ekleyeceğim dostum. @Enodin biraz hızlı çıktı. Daha forumu dün aktif ettik. Hala eksiklerini tamamlıyoruz ama bu arada çalışmaya başladı tabi. Daha çok bilgi ekleyeceğiz ancak kontrol ettim paylaşımı. Buradaki yol da doğru bir yol. Benim size öğrettiğim biraz daha kestirme
Abi senin yolu mutlaka koy buraya. Seninki daha kolay. Ben yaptım arkadaşlar çok iyi sistem

Abi senin yolu mutlaka koy buraya. Seninki daha kolay. Ben yaptım arkadaşlar çok iyi sistem
Doğrudur kanka ben kestirmesini bilmiyorum. Belki rastlamışımdır o tekniğe ama farklı farklı kaynaklardan bakınca içime en çok sinen bu teknik oldu.

Bu en doğru yollardan birisi. Ancak çok daha basit yollar var ev ortamı için. Herkeste air fryer olmayabiliyor. Tabi imkan varsa bütün işlemleri ölçerek yapmak en iyisi. Ama imkan olmayan durumlar için de çözüm yolları var.

Son konular

Geri