Bu toprak uygun mu?

BobMarley

Yeni Üye
Merhabalar. Alman markası toprak aldım. Ve bunu normal toprak ile karıştırmam gerekir, Kırmızı toprak ile karıştırirsam sorun olur mu?
Ve ne kadar karıştırmam doğru olacak?
En son görsel kullandığım gübre. Bu gübre hakkında görüşünüzü almak istiyorum. Ayrıca elimde verimi yükseltecek kükürt gübresi var. Bunu kullanabilir miyim.
Yer Güney Kıbrıs Rum kesimi

Ekli dosyalar

• IMG_20250731_181439.webp
    IMG_20250731_181439.webp
    2.7 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250731_181901.webp
    IMG_20250731_181901.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250731_181358.webp
    IMG_20250731_181358.webp
    488.8 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250731_181337.webp
    IMG_20250731_181337.webp
    735.2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250731_182305.webp
    IMG_20250731_182305.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 4
Değil dostum. Resmini çekip attığın bölgedeki toprak verimsiz duruyor. Elindeki toprak ile güçlendirebilirsin ancak elindeki toprağın değerleri tam olarak kenevire uygun değil. Ph derecesi düşük ve fosfor destekli bir toprak. Tam olarak istediğin güzel sonucu alamazsın. Toprağın ph'ını 6.5'e yükseltebilirsin ancak besinleri azalır, onu daha sonra kendin eklersen ölçerek olur. Bu hali ile satın aldığın toprak direk uygun değil.

Teşekkür ederim. Peki. Kükürt gübresi kullanmam uygun mudur? Ve dördüncü görselde kullandığım gübre değerleri var. Bu gübre hakkında gorusleriniz nelerdir? Ayrıca ek olarak solucan ve yarasa gübresi, kompsot çayı vereceğim

Sadece tek bir gübreyi kullanman uygun ve yeterli değil, bir karışım yapman gerekiyor en iyi sonuç için ve dönemine göre, hangilerine bitkinin ihtiyaç duyduğu uygulama ve sitemizde yazılı. Eğer o değerler ile bir karışım yaparsan daha uygun olur. Senin elindeki gübre de yine bu bitki için tam uygun değil ancak ölçerek eğer verirsen bitkiye, yakma yapmaz ve destek sağlar. En iyi sonucu vermez ancak destekler gelişimini

Bu konularda yeşil ve prof bir hayli büyük tecrübeli iki üstadımız oluyorlar, onlar ne derse büyük oranda doğru çıkıyor gerisi biraz kumar oynamak ve maceraya kaçıyor.

Cannabis dayanıklı ve enterasan bir bitki şayet seedling evresini bitirir iyi kötü genç bir kıza kavusabilirsen ne versen tüketebiliyor
Ağustos sıcağında üzerine işeyenler mi dersin dogum kontrol hapı sulandırıp verenler mi dersin bir sürü kocakarı ilacı tabir ettiğimiz hikayeler duydum kendimde meraktan birkaç tanesini denedim, bi keresinde maden suyu veriyordum, bir keresinde bira verdim, şu sıralar takviye edici vitamin ve mineralli sütlü gıda denemesi yapacağım hiçbirine hayır demedi ve küsmedi çünkü yaşayan bir varlık ve ertesi günler senle iletişim kuracak emareleri gösteriyor şayet kötü bir sinyal vermeyecegi gibi iyi bir sinyalde vermeyebilir bunları test edecek saglamasini yapacak herşey sınırlı düzeyde kalıyor.

Yani kısaca bu gün her kim biseyler eker ve merakla devamını getirirse ama iyi ama kötü kötü ama doğru ama yanlis bir sekilde hasat alabiliyor.
Fark şu ki bu iş bir yatirim meselesi ve bir yatirimin en nihai amacı maksimum kar edebilmektir, kullanacağın ekipmanlar verdiğin emek ve süreler, işin illegal olup anonim kalmak için verdiğin çaba ve akabinde yarattigi stres falan derken aslinda ciddi ve riskli bir yatırıma dönüşüyor.
Bu yüzden tüm bunlara karşılık, 3-4 ayda 300-500Gr bir ödülde kazanabilirsin yada 50-100 Gr teselli ikramiyeside kazanabilirsin, mevzu bundan ibaret.

Son konular

Geri