Açık hava, kısa dönem, otomatik ciceklenme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 3F3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

3F3

Müşteri
Genetik adı: kısa dönem bir Sativa, tür bilinmiyor
Bakıldığı yer: outdoor
Kullanılıyorsa lamba ve gücü: güneş
Gübre çeşidi: organik yosun gübresi, dana gübresi, sıvı biobizz gubreler karışık)
Toprak türü:bahçe toprağı, torf, perlit, vermikulit
Saksı boyutu: 15 lt
Nem seviyesi: dışarısı neyse o
Isı durumu: dışarısı neyse o
Karbondioksit seviyesi: yaz geceleri neyse o
Eğitim yok.

Bu sene genetiği bilinmeyen tohumlar ile çalışmak zorunda kaldım ve sürpriz auto flower ve outdoor combosu çıktı piyangodan.

Öncelikle tohumun kısa dönem olduğundan haberim yoktu gübre ve toprak hazırlığı tam yapmamıştım uzun dönemlerde acele etmeden de bitkiyi bir iki haftada costurabilecegimi biliyordum ve ona göre uzun dönem zannedip yavaş yavaş büyütmeye başladım ve sürpriz 20 gün sonra daha hala küçücük saksisinda transfer beklerken çiçeklenme belirtileri başladı 😂

İlk başta yine anlayamadım herhalde erken cinsiyet gösteriyor çok cins bi tohum bu diye düşündüm hala uzun dönemmis gibi ağırdan alarak bakıyordum saksıyı değiştirdim 1-2 hafta falan geçti ve ciceklenmeye tam manası ile girmeye başladı ben şok, açık havada kısa dönem yetişiyormus ve kendi kendine fotoperiyot dinlemeden ciceklenmeye başlamış.

Sonuç aşağıdaki son resimler,

IMG_20250730_200944.webp

Ekli dosyalar

• IMG_20250730_200915.webp
    IMG_20250730_200915.webp
    1 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20250730_200920.webp
    IMG_20250730_200920.webp
    585.6 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20250730_200934.webp
    IMG_20250730_200934.webp
    796.4 KB · Görüntüleme: 9
Üstüne bir de foxtail olmuş. Bol hasat alırsın artık :D
Selam yoldaş, foxtail konusunda fazla bilgiye sahip değilim araştırmada yapmadım hatta yabancı kaynaklarda çok denk düşen bir konuda değil tabi bu işin doğası gereği merak etmiyor değilim.
Laf arası Türk otu dedikleri sarı kız genetiginin tilki kuyruğuna çok yatkın olduğunu konusmustuk deneyimleme şansım henüz olmadığı için tilki kuyruğu teriminin bir genetik olduğunu düşünüyordum şimdi ise bir özellik olduğunu varsayıyorum.

Bu iyi bir şey midir?
Hangi durumlarda yaşanır?

Bu kadar küçük bir bitki için hasadın 100gr dahi gelmeyeceğini tahmin ediyorum hasat bittiginde sonuçları paylaşırım şu sıra son beslemeyi melas ve cal-mag ile karışım yapıp uygulayacagim profesör üstadımızın uygulama asistaninda belirttiği gibi 2 -3 gün ışıkta bekletip daha sinra mutlak karanlığa alıp 2-3 gün daha bekletmeyi düşünüyorum aroma ve recine dopingi için. Hep beraber bekleyip göreceğiz.

Son düzenleme:
Tilki kuyruğu bir mutasyon; bazı genetiklerin özelliği olabileceğini okumuştum. Ama genel olarak bu durum, sativalarda ısı stresiyle ortaya çıkıyor. Ben de bunu bir yaz ayında yaşadım. Hasat süresi uzuyor ve tomurcuk miktarı gözle görülür şekilde artıyor gibi duruyor ama terazide beklenenden az çıkıyor. Tam olarak şu sorunun karşılığı gibi: '1 kg pamuk mu daha ağırdır, 1 kg demir mi?' Geniş ve şişkin sömekler oluşuyor ama içi boş kalıyor. Bu durum yine tohumla alakalı bir durum. Kaliteli bir bankadan alınan tohumlarda foxtail oluşması daha zor; çünkü bu, tohumun içinde bulunan bir mutasyon ve genellikle ısı stresiyle ortaya çıkıyor.

Benim sorun yaşadığım tohum da o bankadandı ve 40 dereceyi görmüştü. Sen de outdoor yaptığın için sıcaklar bitkiyi strese sokmuş olabilir. Türkiye'de bahsedilen o Sarıkız tilki kuyruğu esrarlar, yüksek sıcaklıkları görebilen bölgelerden çıkıyor. İyi yönleri olduğunu söyleyenler var ama bence hiç iyi falan değil. ‘İyi’ diyen çorbacıdır. Adetini fazla sanırsın aldığında ama içi boş, yani hiç sıkı değil.

• Beğen
Tepkiler: 3F3
Tilki kuyruğu bir mutasyon; bazı genetiklerin özelliği olabileceğini okumuştum. Ama genel olarak bu durum, sativalarda ısı stresiyle ortaya çıkıyor. Ben de bunu bir yaz ayında yaşadım. Hasat süresi uzuyor ve tomurcuk miktarı gözle görülür şekilde artıyor gibi duruyor ama terazide beklenenden az çıkıyor. Tam olarak şu sorunun karşılığı gibi: '1 kg pamuk mu daha ağırdır, 1 kg demir mi?' Geniş ve şişkin sömekler oluşuyor ama içi boş kalıyor. Bu durum yine tohumla alakalı bir durum. Kaliteli bir bankadan alınan tohumlarda foxtail oluşması daha zor; çünkü bu, tohumun içinde bulunan bir mutasyon ve genellikle ısı stresiyle ortaya çıkıyor.

Benim sorun yaşadığım tohum da o bankadandı ve 40 dereceyi görmüştü. Sen de outdoor yaptığın için sıcaklar bitkiyi strese sokmuş olabilir. Türkiye'de bahsedilen o Sarıkız tilki kuyruğu esrarlar, yüksek sıcaklıkları görebilen bölgelerden çıkıyor. İyi yönleri olduğunu söyleyenler var ama bence hiç iyi falan değil. ‘İyi’ diyen çorbacıdır. Adetini fazla sanırsın aldığında ama içi boş, yani hiç sıkı değil.

Bu dediklerinde doğru ve yanlışlar var.

Tilki kuyruğu sativa bitkilerde görülür, doğru. Her sativa da olmaz ve yüksek sıcaklıkları görmezse bitkinin genetiğinde bile olsa tilki kuyruğu yapmaz ancak genetiğinde varsa ve ısı yükselirse, bitki tilki kuyruğuna gider son 2-3 hafta.

Sativa türlerin genel sorunudur sömeklerinin pamuk gibi olması. Bitki çok dallanır ve çiçeklenir ancak çiçekleri de dediğin gibi pamuk gibidir. Sert çiçekleri indika türler yapar. O yüzden genetik alırken buna dikkat edin. Bazı yetiştiriciler tilki kuyruğunu sever çünkü bu gramajı arttırır ancak istenilen bir şey değildir görüntü açısından.

Dünyanın en büyük firmalarında da tilki kuyruğu yapan genetikler var burada eğer bu durumu yaşamak istemiyorsanız iş sizde bitiyor.

Son konular

Geri